Het perfecte paar herenschoenen is een paar schoenen waarmee je er net zo goed uitziet als je je voelt, en dat de hele dag comfortabel en draagbaar is. Hetzelfde kan gezegd worden over damesschoenen. Wanneer een man naar zijn werk gaat of een belangrijke functie bijwoont, is het heel belangrijk dat hij er representatief uitziet. Dit betekent dat hij het juiste soort schoeisel moet kiezen voor het soort formele jurk dat hij zal aantrekken. Het is ook essentieel om schoenen te kopen die bij zijn persoonlijkheid en garderobe passen.

Schoenen shoppen

Het is algemeen bekend dat herenschoenen breder zijn dan damesschoenen. Dit komt omdat mannen meer lichaamsdelen hebben die bedekt moeten worden dan vrouwen. Ze hebben geen vetlappen die naar beneden hangen en ze hebben ook geen lange smalle voeten die hun voeten er langwerpig uit laten zien. Dit betekent dat herenschoenen een extra brede zool moeten hebben om de extra breedte van de voet op te vangen. Daarom zijn herenschoenen meestal groter dan damesschoenen – en het verschil in maat is merkbaar. kinderschoenen zijn dan ook weer iets totaal anders.

Er zijn een aantal verschillende soorten herenschoenen in verschillende stijlen. De drie populairste types zijn gekleed, sportief en casual. Elke man heeft een voorkeur voor welk type schoenen hij het mooist vindt. De meeste herenschoenen zijn tegenwoordig voorzien van een soort vetersluiting.

Geklede schoenen zijn meestal gemaakt van leer en zijn geschikt om zakelijk casual te dragen. Chukka’s daarentegen zijn traditioneel van leer gemaakt, maar zijn perfect voor casual of informele gelegenheden. Chukka’s zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen. Enkele van de populairste chukka’s voor heren zijn loafers, chino’s, wingtip laarzen en double breasted colberts.

Sportschoenen zijn ontworpen om flexibel en ondersteunend te zijn voor de meeste sportactiviteiten. Sportschoenen zoals loop- of basketbalschoenen zijn meestal gemaakt van suède of nubuck. Open veters worden vaak gebruikt voor sportschoenen omdat open veters lucht onder de schoen laten stromen en de voet droog houden. Er zijn echter ook gesloten veters die kunnen worden gebruikt als de sporter een beetje stijl wil hebben. Dan kunt u uw keuze maken uit de vele verschillende stijlen bij Kevin Shoes

Formele schoenen zijn geschikt voor zakelijke mannenkleding en zijn meestal gemaakt van leer, lak of kunststof. Formele loafers zijn verkrijgbaar in zowel zwart als bruin en worden vaak vergezeld van vlinderdassen. Loafers worden ook wel eens hofschoenen genoemd. Ze zijn ideaal voor mannen die er elegant uit willen zien zonder over-formeel te zijn. Formele loafers gaan meestal vergezeld van vlinderdasjes.